Mat & drikke

Ta deg tid til å utforske matskattene i SvingOm. Nyt multe og ørret rett fra naturen, kjøp med deg lokale godbiter eller kos deg på tur eller spisestedene langs ruta.

En gruppe mennesker drikker drinker på uteservering på Blefjell Lodge

Restauranter og kafeer

Når sulten banker på er det mest sannsynlig ikke langt til neste spisested langs SvingOm. Frokost, lunsj eller middag - et utvalg av restauranter, kafeer, gatekjøkken, gårder, setre og bakerier venter på deg.

Les mer

Fjøl med spekemat, glass med sauser og oliven, og øl fra Numedal stasjonsbryggeri

Lokale spesialiteter

Langs hele ruten kan du smake og kjøpe en mengde ulike lokale matprodukter; bakst, spekemat, rakfisk, oster, smør, rømme, syltetøy, honning og andre godsaker. Her er det mye godt både til dagens tur og til et festmåltid når du kommer hjem igjen.

Les mer

Helfeit brunost fra Stordalen Gardsbruk i Tinn, kåret verdens beste brunost i 2018

Verdens beste brunost fra Tinn

Stordalen Gardsbruk lager verdens beste geitost “Tinntradisjon”. I 2018 vant den mørkebrune, feite og smaksrike brunosten supergull, og ble kåret til verdens nest beste ost i Oste-VM i Bergen.

Les mer

Et menneske sitter på skinnfelle foran et bål ute, og har med seg kling og spekepølse fra Kirkebygda Produkter

Tur- og tradisjonsmat

Kling, lefse, lefsekling. Kjært barn har mange navn og det finnes utallige oppskrifter og varianter. Tradisjonen med bakst har gått i arv fra bestemor til datter og barnebarn i generasjoner.

Les mer